Dec 31, 2010

welcOme 2011

assalamualaikum...
hehehehe.....selamat taun baru 2011 and selamat tinggal taun lame 2010 :)
bila dah masuk taun baru alamak umO pun akan baru jugak...
tak suke memang tak suka :(
kena jadi budak lagi baik,baik ka??
kena belajar lagi tekun tuk dapat apa yang aku nak
semOga hari hari akan datang lebih bermakna dan beri seribu pengertian buat aku

Dec 29, 2010

when i at hOme

One mOnth at hOme sangat syOooookkk,memang syOooook habis!!      
  • i'm getting fat sebab mak ngan kakak aku masak best best,aku hanya pandai makan :)
  • gara gara hujan bagai,eating is my wOrk,makanan segala ada kat umah
  • learn hOw to cook ala ala western fOod segala,hOhoho...sekurang nya tau la ckit ckit sebab aku ni memang la tak tau menahu bab cOoking mencoOking ni
  • buwat kan nasi gOreng special tuk adik aku,special ka??hahaha....hakikatnya only my lil sis yang makan...
  • layan anak sedara yang cOmel,mis and mr,dat budak macam anak patung sangat cOmel
  • hari hari juga kena dengar mak aku membebel....aku pun jadi tau membebel kat adik aku...huhuhu
  • hari hari tengok tb,seribu kali cinta jadi crite yang aku mesti tengok tiap petang,dat drama memang best,klakar pun ada
  • buka laptOp when i get bOred
  • dah pandai main game gara gara terpengaruh ngan adik aku       
    • habis kan blOody monday 2 :)
    • hang Out with my sis and my lil sis
    • already gOt de result
    • memang betol betOl release tension after exam hari tu,bersenang lenang kat umah tanpa pikir kan hal blajar segala befOre masuk sem baru      
     lagi 3 hari nak balek u,new sem new  spirit :) chOww   

    Dec 28, 2010

    panas!!

    waaaaa panas ati aku gara gara antar laptOp kat kedai,
    orang suruh tengOk cursOr tapi dye pegi fOrmat aku punya laptOp 
    ciap tukar windOw lagi,benda alah segala hilang ntah ke mana
    tak suka tak suka,memang s***** la
    aku bukan jenis yang sabar macam orang lain
    aishhhh teruk betOl
    p/s: bila marah memang tak leh nak cOntrOl
    pegi amek air sembahyang la :)

    Dec 27, 2010

    syukur

    assalamualaikum..
     de result fOr my exam dat day officially announced tOday and..
    syukur alhamdulillah semuanya oOk walO tak de la sampai dapat dekan,
    its better than befOre :)
    kadang aku give up tapi aku sedar it will nOt bring me a success
    hOpe after ni aku lebih berusaha tuk dapat apa yang aku nak
    :)

    Dec 26, 2010

    aku dUlu dUlu :)

    assalamualaikum..
    pagi pagi aku dah mula nak buka laptop,gara gara teringat mase kecik kecik dulu,time hingusan,bukan hingus yang meleleh yer,tapi time jadi budak sekolah dulu,rindu sama seragam skOol dUlu dUlu...hehehe

    skOol aku mase dUlu dUlu
    • tadika kemas kat ngan umah aku,jalan kaki jerk pegi skOol,suke main anak patung yang kecik kecik time tunggu mak aku datang amek...hehehe
    • then aku dah pandai bace,masuk darjah 1...hahaha sampaila darjah 6,skOol aku SekOlah Keb Mengabang TelipOt,huhuhu mesti orang gelak ngan nama skOol aku tu tapi jangan main sebab skOol tu each year students nye gOt de bez result :) termasuk aku....ececeii
    • fOrm 1 kejap aku skOol agama tapi kejap je 3days only sebab aku tak mau dOp hOstel,cdeh pulak bila ingat sebab wat mak aku nangis sebab aku kluar skOol tu sendiri and masuk skOol lagi satu pun sendiri sebab mak aku dah penat layan kerenah aku....:( aku skOol kat Sek Men KOmpleks Meng TelipOt...
    • after pmr aku and best frenz aku gOt de best result,kira cemerlang la kan sebab aku dapat Offer Mrsm Kuala Terengganu,pun kira dekat ngan umah aku,best frenz aku tu dapat Mrsm KOta Putra
    • then masuk matrik KOlej Matrikulasi Kedah,
    • setaun kat citu,time tuk u pulak,dapat Universiti Malaysia Pahang sampai skang,lagi dua taun nak finish up my study,chemical engineering
     subjek yang aku suka ngan tak suka mase dUlu dUlu
    • i lOike sejarah,bm,p.islam...subjek sastera ni,ciap terpilih jadi mentOr tuk dis 3 subjek :)
    • tak suke addmath sebab aku tak pandai addmath susah,yeke susah??
    • lOike and lOve chemistry sO much dats y i amek chemical engineering
    • hate physics sO much much and much... :)pelik kan amek engineering tapi tak suke physic
    best frenz mase dUlu dUlu
    • ofcOz la aku de best frenz,dya kawan aku sampai skang,bestfrenz aku sampai bila bila,about 9 years,tak penah lOss cOntact,dye skang study kat Uitm Shah alam
    akU dUlu dUlu
    • aku masa tadika tak suka makan sampai kena paksa ngan cikgu,sebab tu la kot kecik,kecik ke??dulu la kecik skang dah gemOk citi gemOk cini...:)
    • naughty teramat naughty,slalu masuk kelas lambat and suke tdO dalam kelas time p.islam,ciap kene kejut ngan ustaz...:(
    • hOstel aku satu dOm 52 orang and satu cubic 2 orang,and 52 orang tu is de best frenz dah macam adek beradek dah, 
    • aku punya geng aku sendiri
    • slalu pOnteng prep,berebut mau ganti kawan,alasan nye jaga kawan tak sihat kat dOm :) penah kantOi sekali
    • penah kena denda tengah panas sebab tak g prep sebab esOknye aku graduate,syOk syOk duk try baju tuk graduatiOn esOknye (bukan aku sOrang tapi pOnteng beramai ramai) tiba tiba cikgu disiplin aku datang check dOm tak sempat nak lari...hahaha,semua kena
    • de best place tuk aku main sOrok sOrok ngan cikgu disiplin aku menyOrok belakang kawan aku yang nak semayang :)gerenti tak nampak punye la :)aku awal awal lagi dah semayang sebab sedia dengan kedatangan cikgu disiplin skOol aku tu
    • suka nangis time kelas addmath sebab tak dapat buat macam orang lain buat,aku salah sOrang yang setiap kali kem addmath nama aku memang wajib ade,pendek kata aku memang takut ngan addmath ni,tapi berkat usaha aku and cikgu aku,teacher Omaira Omar yang selalu dOp bagi mOtivasi time kelas,dapatla A2 masa spm
    • sOrang cikgu aku ni dah buat aku sedar yang chemistry ni senang,masa skOol dUlu la tapi skang chemistry dalam chemical engineering bukan senang macam dUlu,engineering banyak kira kira but i'm still lOve chemistry
    • time aku kat matrikulasi dulu tak senakal masa aku skOol dulu,dah jadi baik la ckit sebab rOmate aku baik baik... :)
    .........................................................................................
    ................................................
    .................................................
    ................................................
    ......................
    .....................
    ...
    ...
    ...
    ..
    ..
    .
    .
    .
    .


    hOhOhoooo.....banyak la kenagan time kecik kecik dUlu tapi ni je yang aku mampu tulis,aku tak suke entry panjang panjang,ni kira paling panjang la kOt aku tulis,shOrt entry dah kira ok sebab blOg aku,aku punye suka nak tulis panjang ke pendek ke....hehehehe

     
    Ok till then
    smile always :)

    p/s:entry ni aku tulis pagi lagi tapi baru pOst sebab tadi tak sempat :)

    Dec 25, 2010

    u my bestfriend fOrever


     
    tO : nUr Amierah a.k.a bez frenz saya
    really mis U la 
    hOpe our frenship is everlasting
    sayang kamu!! 
    :)

    Dec 19, 2010

    aku dan game??

    aku dan game??
    aishhhh macam pelik je,sebab aku memang tak pandai,tak suke and tak minat ngah benda alah segala ni...aku juz pandai main cooking game...hahaha...kire okla orang macam aku ni
    yang tak pandai masak tapi pandai main coOking game tu,setidaknyerr taula aku 
    nak buat kek ke nak buat spaghetti ke....lalalala,melalut je!!
    juz main bila bOring giler kat hOstel...time sem break ni aku main game cafe,hahaha de orang dah pengaruh aku tapi not toO lOng la,aku tak minat and tak pandai nak main...
    last bia je sebab dah malas main....


    then my lil sis yang tersangat la prO ajar aku main hidden object game


    best tapi macam biase aku tak minat ngan game segala ni,main sekejap dah bOsan,
    cOnclusion nye aku ngan game memang tak bOley bersama sebab tak serasi...hahaha macam orang je tak serasi...whatever laaa

    Dec 18, 2010

    kamu sangat cOmel!!



    ellOw en Ooon en Ooon
    bunyi teletubbies aku...hehehe
    kartun favourite aku mase kecik kecik dulu
    kamu memang sangat cute mute la and cOmel
    walo kamu hanya kartun :)
    emmm teringat mase kecik kecik dulu memang suke engOk kartun ni kat tv :)



             

    Dec 16, 2010

    wish tO have dis



     or


    waaaa bile la benda alah ni nak jadi milik aku,sure sekarang ni dah jadi kegilaan ramai...aku lebih prefer N8 yang kat atas tu cOmpared tO C3,N8 punye large screen,aku memang suke sangat la if phOne tu skrin dye besar sebab puas ati bile snap picture,N8 punye variation of colOur,aku suke and  nak yang green tu...hahaha...memang berangan la kO!! kalau xdapat N8 and de yang sudi nak bagi aku C3 aku accept je....huhuhuhu...
    N8 punye~
    3.5 capacitive touchscreen
    16.7 million cOlour
    gOrilla glass protective layer
    bluetoOth 3.0
    email and messanging
    brOwsing internet
    brOwsing with tOuch cOntrol
    visual histOry,HTML and javascript support,flash lite 4.0 and flash video support
    Support for streaming video
    hOme access tO fb and twitt
    upload and view phOto
    sOcial networking events visible in phOne calendar
    ........
    .............
    .............
    .........
    ......
    .............................................................
    ..
    ...
    ...
    ...
    ...
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    a lOt of advantages
    saya mau dis phOne becOme my Own!! walO aku dah punye ini..



    walO kamu tak sehebat N8@C3,aku still sayang kamu T715....hahahaha


    ni phOne aku yang kena curik dat day....
    still ingat kamu..:)
    ~phOne is de impOrtant thing for me~

    p/s:all pictures cOme from mr.gOogle


    27th/12

                                                       ~picture frOm mr.gOogle~

    hOhOhO...da time for result cOme Out is cOming sOon on 27th december,after a long sem break...sangat takut n that day osO de registration subject,if fail satu subject bnyak subject yang xley amek....but hOpefully aku and kawan kawan  dapat result baik,walopOn exam hari tu agak mengarut aku jawab...:)

    Dec 11, 2010

    blOody mOnday 2


    waaa akhirnye aku berjaye habiskan episOd drama japan ni setelah harungi berbagai dugaan,ececeiii dugaan pe tu ek U,biasela time cuti cuti dOp umah ni memang 
    banyak n ade je keje yang kene buat time dop umah,drama ni aku amek ngan 
          rOmate befOre balek cuti sem baru ni...yang 1 aku dah engok lame dah yang 2 ni baru engok sebab kawan rOmate aku baru dOnlOad kot,hehehe..drama japan ni memang 
    best,tersangatla bez sebab dis drama buatkan aku terpikir n boley bagi pengajaran,
    chewah pengajaran tu..hehehe...orang yang dekat dengan kita pun belum pasti lagi 100% kita boleh caye sebab kadang tu orang yang baik ngan kita pun boleh tikam kita dari belakang..
    drama ni kisahkan pasal pengganas yang nak musnahkan negara sendiri dan punya 
    hacker2 nye tersendiri,memang hebat sangat..drama ni memang xde langsung selit selit cintan cintun tapi ia lebih pada friendship,
    aku xpandai sangat nak mensipnopsiskan nye tapi yang memang sure 
    blOody mOnday 1 n 2 memang best giler!!


    Dec 6, 2010

    salam maal hijrah

    assalamualaikum


    juz short entry......rasenye belum terlambat lagi tuk ucap salam maal hijrah,esok 1 Muharram,maal hijrah adalah hari terpenting dalam sejarah Islam bagi peristiwa penghijrahan nabi kita Nabi Muhammad SAW,dari kota Makkah ke kota Madinah 
    okla memang betOl betOl short la entry aku ni
    :)
    dah nak tdO,gud night

    Nov 28, 2010

    entry rindu

    assalamualaikum...
    semalam classmate aku mase matrikulasi kol aku,terkejut gak aku dibuatnye sebab dah lame xcontact,ag pun aku xclose sangat ngan beliau tapi appreciate it sebab kol aku,tu tandanya beliau ingat aku..hehehe..
    lama aku bOrak ngan beliau,macam yang kitorang bualkan tanyakan itu tanyakan ini,sampaila dah tak da pOint nak cakap,dan sebab tu tiba tiba la terase rindu kat kawan kawan aku masa matrik dulu,macam dah lost contact sebab nset express music aku kene curik,tak taula manusia mane yang xberhati perut sangat masok bilik aku pagi buta time aku ngan romate romate aku ngah sedap tido,wlOpon nset tu xseberapa tapi bagi aku sangat seberapa n aku sayang nset tu,sebab sume contact kawan kawan aku da dalam tu,eh aku dah lari tajuk la,lain nak cite lain lak yang g crite,lupekan story sal nset yang kene curik tu sebab bende dah jadi n dah lepas,skang story pasal my friend during i'm in matriculation..rindu sangat kat dOrang sume specially,wanie,syika,kak ira,kak ije yang slalu usik usik,ngan dia la aku dok slalu pinjam komek kartun,heheheh..syu,saliza,safiah,atie n auni...ramai lagila clasmate aku yang lame dah memang xjumpe diorang,






    dOrang sume ni kawan aku masa semester 1 n semester 2 selama setahun aku dOk citu,rindu sangat sangat kat kamu kamu sume,u'll da best friend that i have
    p/s : ni kawan aku kat matrikulasi kedah,nak gtau jgk kitorang batch 08/09
    p/s : fb tak membantu sangat aku find kawan matrik aku,3,4 orang je yang jumpe kat fb
    p/s : ni sume picture aku mase zaman aku 18tahun,hehehe...zaman budak2,aik skang aku dewase ke??huhuhu
    p/s : i miss u'll,never forget u friends

    friends we're
    forever we'll be
    wherever we are
    you're right besides me
    i hope we stay friends
    til the end of time
    and whenever that is
    our friendship will still shine
    you mean the world to me
    i hope the same with you
    you're always helping me
    whatever it takes you'll do
    so to everyone of my friends
    you mean the world to me
    friends we are forever we'll be
    ..................





    Nov 25, 2010

    Exam is Over!!!

    Its Over Over n Over!!!
    ting tong ting tong juz de short entry....huhuhuhu.........yeaaaaaaaaaaa da boleh bersenang lenang skang,xpayah nak bertapa kat meja study lagi,
    Everything is dOne 
    i try my best to get the best result,i dOing dis for myself
    dis semester is end...da new semester will coming soon...still have another 2 years 
    to finish my study.....
    sabar yerp~
    sOk da nak balek umah,
    bye uMp...(gelak kejam) 
    see U in da next semester :)

    Nov 18, 2010

    malasnyerrr.....

    mak aii aku xstudy lagi balek ni,macam mane ni,ni la akibatnye balek umah time exam exam,lagi 2 paper after raye,dop umah memang sah sah la xstudy macam dok hostel,
    kat hostel tekun gak aku ni belek buku,hehehe....
    xpe malam ni mesti buke note fluid mechanic 
    (ayat sedapkan ati)...huhuhuhu

    Nov 16, 2010

    raye raye raye n raye

    Oooyeaaaaaa entry ni juz nk cakap selamat hari raya aidil adha esoknyerr..........waaaaaa sok mesti dapat makan bez2 macam nasi beriyani my favourite special case ofcoz la mak 
    aku yang masak, nak harapkan aku memangla sure sure xjadi nasi,abis 2 jadi 
    ape ek???ape ape je la....lagi lagi ciap ade ketupat lg n ciap rendang 
    macam raya aidilfitri pulak...hehehe...memang bina badan la kalau dop umah ni,
    coz nafsu makan tu memang terkuat la sangat...:)arini sangat bez bleh main same budak kecik merangkap anak sedare aku yang memang cute,si budak kecik ni possing depan webcam..

    muke masam macam ape
    dah mule action
    peace yang memang xjadi

    wat ape tu kakak

    back to natural :)

    lastly selamat hari raya aidil adha pada semua umat islam,especially pada family,kawan kawan and xlupa tuk kawan kawan aku yang xbalek still dop kat U tu sebab nak exam,hehehe....
    jangan sedey sedey di pagi raye....huhuhuhu

    Nov 15, 2010

    yeaaaa dah balek

      sangat best bile ade kat umah...yeaaaaaaaaa aku da ad kat umah skang,after exam 
    thermo  kk (thermodynamic chemical engineering) yang ntah ape2 aku jawab td,ciap de tinggal lg,
    yg tinggal tu memang sah2 la aku xtau bt,yang tau bt tapi xsempat tu camne plak ek??3 hour feel like 3 minute je td,so many questions lO,belek belek buku nak cari formula pun 
    dah take time n bile dah tengah tengah syokk buat idea datang mencurah curah 
    bak koko crunch mencurah curah di ladang gandum tu,tibe tibe je to all 
    candidate 
      stop writing,de time is up....OoooO apakan daya pen 
    terpaksa dilepaskan dari jari jemari yang halus ni...hahahaha......emmmm camne la result nati ek???
    ok lupekan psal tu tuk seketika sebab dah balek umah...that paper dah 
    lepas,still ad 2 lagi paper yang memang lebih killer dari ni...
    xsabar nak tunggu esok nak jumpe 
    2 budak cute,my niece...nak tulis banyak lagi tapi
     saya sangat mengantuk skarang,nak tido,Ooooh sungguh awal saye tido malam ni...ni adalah mau qadar tido tido yang lepas sebab exam....yeke ke aku ni xtido sebab exam???
    bukan ke aku ni dah terlebey tido???ehehehe
    k~stay tune 

    Nov 14, 2010

    saya sangat geram!!

    OoOooo saya sgt xb'puas hati dengannye,saya sgt xsuke,saya sgt geram,saya sgt benci........when i need u,u're not here with me...
    tOtally i hate that kind of feel!! 

    Nov 11, 2010

    cOuntdown


    still have 14 days to finish up my final exam...
    and have only 4 days more  to back home for raye holiday
    cannot wait for that time lO...... :)

    lawatan ke tianjin beijing China ;(

    habis semua angan angan aku nak g China...hahaha...alkisah cerite nye bermule bile aku saje2 la open ecom uni aku ni...kat announcement 2 ade la satu title yang aku rase tertarik nak explore,terbeliak anak mate bile tengok lawatan ke tianjin beijing China, explore la aku
    bace bace that announcement..kat citu ade la tertulis,
     
    Badan Kebajikan & Sukan Staf (BKSS) akan menganjurkan lawatan ke Tianjin - Beijing , China. 
    Cadangan adalah pada bulan Disember 2010 atau bulan Februari 2011. Saya bagi pihak BKSS ingin mewar-warkan kepada sesiapa yang berminat untuk mengikuti trip ini, sila hubungi saya untuk keterangan lanjut.
    Buat makluman semua, pakej yang disediakan adalah termasuk kos penginapan, makan minum sepanjang tempoh lawatan dan tiket kapal terbang. Oleh yang demikian Tuan/Puan hanya perlu menyediakan duit poket sahaja. Kaedah pembayaran trip ini akan dibincangkan oleh BKSS bersama peserta yang berminat kelak. Ini bermakna harga bagi kos keseluruhan tidak di maklumkan lagi memandangkan harga semasa bagi tiket adalah tertakluk kepada tarikh kita akan bertolak.
    Untuk makluman juga, BKSS adalah penganjur sahaja dan segala kos adalah tanggungan staf sendiri.
    Sekian dimaklumkan . Terima kasih.
      
    bukan main semangat aku ni pegila berstory mory kat bilik kawan aku ni...diorang pun smangat macam aku jgk bile bace announcement tu..lepas tu kami decide tuk hubungi,mesej je Tuan yang anjurkan lawatan tu confuese pulak,kitorang xtau sape yang dimaksudkan ngan 
    peserta tu n  confuse pulak same ade kos tu sponsor or ditanggung empunye badan,
    xpaham ngan ayat kat dalam tu..coz sebelum ni ad jgk lawatan yang camni tapi tuk 
    buat research kot kat China n sume ditanngung.....berbunge bunge ati tugu mesej,
    nak dijadikan cite upe upenye lawatan 2 tuk staf and ditanggung sdiri...arghhhhhh 

    ancur luluh ati ,baru je berangan kat beijing mesti sejuk kene pakai baju sejuk 
    tebal2...hahhhaha
    x jadi g Beijing,aku join jadi sukarelawan banjir kat kedah ngan kawan kawan 
    aku if i not mistake act ni after final exam aku settle..
    sukarelawan pun sukarelawan la :)
    1st time ni..



    Nov 10, 2010

    3more2gO

    2 da lepas still de 3 lg paper nak kene abiskan..memang kene berperang abis abisan la tuk 3 paper terakhir ni..
    memang killer giler giler la...
    thermodynamic chemical engineering
    material energy balance
    fluid mechanic
    memang terbaik n mantapla la...takut tuk hadapi ni sume




    chayok2~


    Nov 7, 2010

    telah tibe waktunye

    waaaaaaaaa mase tuk berperang udah tibe..esok da start exam from 8/11-25/11....then boleh balek umah,exam da tibe,nak balek umah pun da dekat :) then cuti tuk sebulan before masuk sem 4......
    ape pun gud luck tuk kawan2
    do with our best for dis exam 
    wish me luck

    Nov 4, 2010

    entry pe erk???

    terase nak hupdate belog jerk tapi xtau nak write ape...hakhakhak...tapi kan tibe tibe je terpikir lambatnye abis blajar..dah xsanggup...ape yang xsanggup erk???aku blajar punyela susah,sakit kpale wooooo aku punye kos,menyesal pun ade tapi xbaik nyesal,mungkin ade hikmahnye aku kat cini amek chemical engineering...waaaaaaaaa bunyi macam best je tapi susah senang empunye diri yang rase...lagi 2years aku kat cini..kat universiti yang tercinta...huhuhu....a lot of thing need to learn.....and then got d job..insyaallah.
    xsemestinye kluar jadi engineer bak kate EN.lec aku 2 bidang aku ni luas....xkicahla ape keje pun,asal keje
    sudaaa.......ape ape pun
     Allah,family,friends is always with u

    Oct 29, 2010

    juz 2 share something

    Juz 2 share dis n oso tuk diri aku
    Malam pasangannya siang,
    Jaga pasangannya tidur,
    Rajin pasangannya malas,
    Dan lelaki pasangannya perempuan.

    Kerana perempuan adalah
    pasangan kepada lelaki,
    maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
    itu dapat memikat hati lelaki.

    Bila berkata tentang terpikat,
    maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
    Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
    ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

    Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman.
    Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
    Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya.

    Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
    Simbol apa, semua orang tahu.
    Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
    tidak dikawal dengan iman.
    Maka mata lelaki ini selalu menjalar
    apabila terlihat seorang perempuan.

    Setiap bentuk badan seorang
    perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
    dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
    Apabila seorang lelaki terlihat seorang
    perempuan, maka perkara pertama yang akan
    dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.
    Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
    seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

    Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya.
    Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka
    mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
    bentuk lehernya,
    maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.
    Maka mata lelaki itu akan turun lagi
    melihat bentuk payu daranya,
    maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
    payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

    Setelah itu mata lelaki akan
    turun lagi melihat
    bentuk ramping pinggangnya,
    maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
    bentuk pinggangnya,
    maka mata lelaki itu akan melihat pula akan
    bentuk punggungnya,
    maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
    agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan
    lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya,
    maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
    yang agak ketat sehingga terlihat bentuk
    pehanya walau sedikit,
    maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
    bentuk kakinya pula,
    maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
    terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
    muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
    jika beliau memakai seluar,walau nampak besar
    sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
    sepontan, entah tak tahu Kenapa?

    Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
    akan bentuk kakinya,
    maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya,
    maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
    itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
    melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya
    jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
    maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
    akan melihat pula bentuk tangan wanita itu,
    maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
    tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

    Maka wahai lelaki,
    janganlah pula kamu melihat mukanya,
    kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
    kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
    Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
    cantik akan menimbulkan fitnah,
    maka berpurdahlah kamu,
    jika itu lebih baik untuk kamu.

    Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
    penyakit,iaitu mata
    lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
    ia terlihat warna yang menyerlah atau terang
    jika ianya berada pada perempuan.

    Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
    memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat.
    Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
    Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
    apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
    diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
    jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
    pula kita menjaga kehormatan diri masing2,
    jangan keluar seorang2,keluarlah dengan
    mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar
    tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
    janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
    walau muslimah itu telah menutup aurat,
    insyaAllah selamat dunia akhirat.

    Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu
    dan jagalah kemaluanmu".
    Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
    sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
    masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum
    lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
    mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia
    dilarangi oleh Allah SWT.

    Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.
    Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
    Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga…
     

    so buzy dis week

    waaa lewat mata aku tutup malam ni,dah pagi dah stil xtido lagi bukannye study tapi gara2 report bi aku ni..complicated tol,banyak keje la minggu minggu last ni..buzy like dis~

    sok ad presentation,tadi baru habis test,the last test tuk sem 3...suke2 :) sebab dah xde test..tapi kene hadapi study week pulak coz da dekat nak final..sok de 1 lagi kuiz n kene anta asignment probability and statistic, naseb dah buat tadi, klau x lagi kelam kabut jadinye.....n de satu lagi asignment by group, integrated project combined thermo kk n meb....waaaaaaaaaaa satu ape pon xbuat lg,sok malam da ad discussion project,ape nak jawab ek klau xbuat lg :)
    ape2 pun tido dulu then sok buat, sempat sangat la (ayat sedapkan ati) daaaaaaaaaaa....zzzzzzzzzzzzzzzz

    Oct 26, 2010

    syokkkkkkkkkk

    waaaa rasenye xterlambat lagi kot nak story mory kat cini..hehehe...lepas test kami pegi jalan cherating saje tuk lepas tension la kononnyerrr...ahhaha...lepas la sangat,ape2 pon sekurang kurangnyerr ilang la segala keserabutan ketensionan kebebanan yang ade ni...:)
    ni some pic yang sempat aku snap~






    gambar aku msti ade...hehehe...daaaaaaaaaaaa

    Oct 21, 2010

    against its kill me!!

    waaaaaa malam ni betol2 mencabar aku..sekali lagi tercalit sejarah aku xleh jawab test meb.....meb memang menyusahkan aku betoll!!!bengannyeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    satu soaln pon belum tentu la aku betol...banyak soaln main tinggal je dah xtau nak bt ap lg dah..
    lagi la bengan bile tau soalan 2 ade dalam buku,arghhhhhhhhhhhhhhhhh tension tolll.......kalau la copy solution 2 dah gerenti dah half mark dah dapat kat aku...tapi nak wt camne dah terlambat...................................... :(

    Oct 20, 2010

    merapu+ntah ape2

    waaaa selesai suda test thermo aku...macam nak nangis je study bagai nak rak tapi hakikatnye aku xleh jawab...

    merapu rapu je tulis...memang ntah ape ape la....rase macam tau semua tapi bile dapat soaln xtau nak wat ape..tapi bukan aku sorang la yang xleh jawab,maybe...hehehehe
    memang betol la kate classmate aku ni "what the purpose of studying if cannot answer the test"!!memang aku agree that statement 100% la...redha la benda dah lepas :)sok still ad satu lagi test yang paling menakutkan..
    ape2 pun do ur bez la 4 meb test :(

    Oct 16, 2010

    mis sama home n family :(

    aku nakbaleknakbalek tapi apakan daye mak aku xbagi sebab balek sorang sorang..memang balek sorang sorang tapi sorang sorang dalam bas je,kawan aku yang antarkan n amekkan nanti kat terminal..entahla aku pun xpaham nape susah sangat mak aku nak pecaye kat aku...rase macam aku budak2 plak...aku dah 20 bukan 2tahun..tahu la nak handle mcm mane....tersangat la rindu orang orang kat umah sebab tu nak balek tapi dah g2 pulak jadi....tahu xbagi balek sorang sebab bimbang skang ni macam macam dah jadi tapi think positif klau xpikir mungkin xjadi....aku dah mula sebak dah bile mak aku ckap jangan balek kalau sorang sorang...dalam hati ni macam nak meraung je...bukan nak dah memang meraung abis abisan la lepas 2,dah 2 3 ari dah dop pkir mende ni je aku nak balek sangat,dah banjir dah pon bilik aku ngan air mate aku ni yang xkering2 ble pikir balek ape yang mak aku cakap bukan xbagi balek,suke sangat bile anak2 balek tapi pkirla bimbang jd ape2,pkir yang mane baik yang mane x....arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh tension nye........tapi ade betolnye jugak

    tau bimbang 2 sebab mak aku sayang aku tapi faham la aku yang dop cini tension bagai nak rak nak jugak balek umah jenguk2 orang kat umah tapi........................nampaknye balek raye aji je la aku ni yang raye nye lambat lagi,sabar yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............ape2 pon i love you mom,mungkin ade betolnye kat cni,jadi aku kene blajar la terime wlaupon pahit nak telan............hehehehehe...aku dah mampu tersenyum :)

    jiwa kacau!!

    nakbaleknakbalek.....................................................nakbalek........................

    Oct 14, 2010

    totally understand 4 2day!!

    waa arini kelas meb aku jadi kelas meb yang paling bermakna tuk aku..hakhakhak..sebabnye aku totally understand pe yang lecturer aku dop cakap kat depan tu,ciap tnye lagi lecturer ape yang aku xbape paham sampaila aku btol2 understand,tuk chapter yang arini je la..hehehe



    ....yang sebelum ni
    aku mengelamun je dalam dunia fantasi aku...:)pegi kelas garis2 ckit ape yang penting dalam buku tu,highlight ckit,conteng2 ckit,kire2 ckit,then balek kelas,i'm not a gud student...tula rutin aku klau ade klas meb...meb ni susah klau xpham,memang btol la klau xpaham memangla tersangat susah...bukan kate aku xpaham ape ape tapi yang arini special ckit dari sebelum ni...hehehe....orang lain dah lame paham xkecoh pon,aku yang baru arini paham cikit dah kecoh2...tapi xpe saje nak cakap...hehehe...klau blajar btol2 ni boleh kot,nak blajar tapi xtau pulak nak suruh sape ajarkan...tapi xpe still ad mase before test n final exam ni....chayokkkk2 :)

    examexamexam

    waaa xsabar nk cuti panjang lepas exam n then masok sem baru,bermula la kehidupan baru..tapi takot nak hadapi semua ni...exam aku dah dekat ni tapi satu ape pon xstudy lagi..cuaknyerrrr bile tengok schedule
                                                 8/11/10 ISLAMIC INSTITUTION
                                               10/11/10 PROBABILITY&STATISTIC
                                               15/11/10 THERMODYNAMIC CHEM.ENGINEERING
                                                            BREAK KEJAP...hehehe
                                               24/11/10 MATERIAL ENERGY BALANCE
                                               25/11/10 FLUID MECHANIC
    waaa ape2 pon gudluck tok diri aku,study rajin2 tapi aku ni study last minute :)do d' bez 4 ur self....

    Oct 10, 2010

    mis her and him

    rindu sangat la kat 2orang budak cute ni..
    2budak cute ni anak sdare aku..tbe2 je rase rndu sangat2,sbb lame xbalek kot xjumpe 2budak ni..:)
    miss sama aimi humaira n adam hariz

    the bez song

    Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
    Di saat aku mulai mencintaimu,
    berharap engkau jadi kekasih hatiku,
    Malah kau pergi jauh dari hidupku,

    Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
    Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
    Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
    Di saat aku terbangun dari tidurku,

    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

    Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
    Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
    Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
    Di saat aku terbangun dari tidurku,

    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

    Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
    Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
    Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
    Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

    Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
    Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............

    Oct 7, 2010

    i like this!!

    i want a boy who will move the hair away from my eyes, and then kiss me. who will hold my hand in line at the mall and make all the girls jealous. a boy who will sing to me at random moments. who lets me sleep on his chest. i want a guy who will tell his family and friends all about me. bring me soup or orange juice when i’m sick. i want a boy who is more goofy than romantic, but knows the right things to say at the right times. i want a boy who will call me 3 times a day if he went away. a boy who will apologize for calling too much, and no matter how many times i tell him its okay, he’d still do it. a boy who will let me gossip to him and just smile and agree with everything i say. a boy who will throw stuffed animals at me when i acted dumb and then jump on me and kiss me a million times. who will bet kisses on who could beat who on at game. who makes fun of me just to make me laugh. a boy who will surprise me with 25 cent ring and we could have contest of how far we can spit our gum. who will take me to the park, put his hands around my waist and give me big bear hugs all the time. a boy who will kiss my neck, just to have a reason to tell me how much he loves my new perfume. i want a boy who, at night, who will dance in his pajamas with me. a boy who will take pictures in photo booths with me, someone who will never turn down a trip to the lake and who will play tag on the beach with me. a boy who could sit with me on the kitchen floor and eat sandwiches. who will kiss me in the pouring rain. i want a boy who would try to teach me how to play the guitar, even if we just end up laughing at each other. i want a boy who will run his fingers through my hair, share his lollipops with me, and get along with all of my friends. someone who would never be afraid to say i love you in front of his friends and someone who would argue with me about silly things just to make up. i want a boy who will take me to target to just make fun of some of the stuff there. someone who will kiss me at midnight on new years and who will make funny faces at me when i’m on the phone. i want a boy who will count stars with me and be friends with my family. i want a boy who will stay home with me on a friday night just to help me make dinner and watch movies together under the same blanket. someone who will squirt water guns at me in the house after i’ve got him soaked. i want a boy who looks me the eye and tell me something serious, that was also funny and make me promise not to laugh. a boy who could make me laugh like no one else can. i want a boy who will hold me closer than normal when i’m sick, and would play with my hair. but mostly i want a boy who is my best friend and will always be there for me.
    i got this from someone blog..so sweet n i like this very much :)

    Sep 27, 2010

    hapy bufday husna..

    salam...
     firstly aku nak wish something
    'happy bufday husna'
    sweet 20...hehehehe...sebenarnye bufday romate
    aku 2 dah lame since 13/9 tapi mase 2 mase cuti
    so aku ngan romate aku memang xleh nak
    celebrate on time..jadi kitorang decide tuk wat
    suprise bufday party tuk romate aku yang
    sorang ni husna....memang berjaye kitorang wat
    suprise kat beliau..
    ni la beberapa picture yang sempat di snap kan :)




    tuk bufday aku pun nak tunjuk gak
    kat cni....hehehehe...cibuk je aku ni :)
    tapi ni yang diorang celebrate
    aku punye bufday  bulan lepas 25/8
    suprise bufday party aku,
    memang suprise giler la..i very99xxxxxxxxxxx
    like this...ngehngehngeh...



    and lastly ni picture mase bufday romate aku
    yang 2 orang lagi, dina and mira,
    21/6 and 8/8..kitorang celebrate serentak 2orang ni..



    so ini je la yang aku nak story malam ni...
    lastly before i go, aku ade something nak
    cakap..
    i really2 love my roomate,
    husna,dina and mira...
    i will never forget u...ngehngehngeh
    :)